Datum

16 december 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

In een leuke aantrekkelijke wedstrijd waar 2 ploegen wilde voetballen had AZ2000 iets voordeel in het creëren van mogelijkheden. Quency Mamber krulde de bal met zijn sterke linker in en tegen de kruising,

verder was het vooral zoeken naar een doorkomst tegen het op de counter spelend Candia, zij hielden structureel 5 man in de laatste linie.

Jonathan Valies zag de in de ruimte gelopen Giovanni Oldenmenger, die de bal eerder zag naar het duel dan de tegenstander en bedacht zich geen moment en schoot met links binnen in de 42e minuut. Dit doelpunt werd gevierd met Cor ( masseur) die zijn 70e verjaardag viert.
Dit was tevens de ruststand

Na de rust was het niet veel anders AZ veelal in bal bezit maar maakte regelmatig in het eindstation de verkeerde keuze tegen het verdedigende blok van Candia. Toch werd er nog een mogelijkheid gecreëerd, Jonathan zette een aanval op die eindigde in de strafschopgebied en zijn schot aan de buitenkant van de paal. Toch werd het 1-1. Oorzaak een verkeerde pass waarbij Rick van Vliet een overtreding (moest) maken op ongeveer 18 meter  van onze goal. Deze vrije bal werd goed ingeschoten. Toch bleef AZ2000 opzoek naar de overwinning en Candia loerde op de counter.
Helaas voor AZ2000 creëerde zij geen doelrijpe kansen meer en werd Candia nog 1x gevaarlijk, omdat Gino Lamarra mis taste bij een hoge bal maar hij werd gered door Yancey Baars die als laatste man weer een zeer stabiele wedstrijd speelde.

Na afloop was TC Patrick Baltus tevreden met de getoonde spel: “Mijn spelers hebben de laatste wedstrijden aangetoond dat ze de weg omhoog gevonden hebben.  Nu eerst nog 1 week trainen en dan een paar heerlijke feestdagen om fit de 2e helft van de competitie onze doelstelling na te streven. ”