Scheidsrechter

G. (Gert) Klaassen

Accommodatie

Onbekend

Door een hartstochtelijke tweede helft hield AZ 2000 (zaterdag 3A) een puntje over aan het thuisduel tegen SKV: 3-3. Een belangrijk gelijkspel, want door het puntje stegen de Arnhemmers naar de ‘veilige’ elfde plek op de ranglijst. Zoals wel vaker de laatste duels was Quency Mamber belangrijk. Met twee doelpunten vijzelde de spits zijn seizoenstotaal op naar elf treffers.

Bij de rust zag het er niet naar uit dat de thuisploeg een puntje over zou houden aan het duel. De gasten gingen met een verdiende 3-1 voorsprong rusten. Via Miguel Derby kwamen de gastheren nog wel op voorsprong, maar daarna was SKV de baas op het veld. Via Tijmen Remijnse, Ismael Antonio en Ludo Oosting nam SKV een ruime voorsprong. Doelpunten die de jarige AZ-doelman Max Rensen zich mocht aanrekene

In de rust haalde AZ-trainer Patrick Baltus het wapen van de ouderwetse donderspeech tevoorschijn. ,,Ballen tonen en vechten”, was de opdracht voor zijn spelers. Die boodschap landde wonderwel. De thuisploeg speelde na de hervatting met het mes in de schoenen op de zandvlakte aan de Drielse Dijk. Mamber zorgde al snel voor de aansluitende treffer. In de slotfase zorgde de aanvaller ook nog voor de terechte gelijkmaker. Patrick Baltus was complimenteus voor zijn spelers. ,,SKV is voetballend beter, maar wij hebben dat gecompenseerd met keihard werken. Het is knap dat we ons terug geknokt hebben na een 3-1 achterstand.”