Datum

21 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Aan de goede reeks met drie zeges op rij van AZ 2000 (3A) kwam zaterdagmiddag ruw een einde. Het duel tegen concurrent Zelos in de strijd tegen degradatie eindigde in 1-2.

De wijze waarop de nederlaag tot stand kwam zinde oefenmeester Patrick Baltus totaal niet. ,,Het was diep triest”, sprak een ontgoochelde Baltus. ,,We zijn volledig door het ijs gezakt. Het leek nergens op. In de rust had ik wel negen man kunnen wisselen. De basis is altijd hard werken, maar dat heb ik vandaag totaal niet gezien.” De gasten namen voor rust een 0-2 voorsprong. Halverwege de eerste helft opende Menno Diepenbroek de score. De lepe spits profiteerde optimaal van een dekkingsfout van Samuel Smit: 0-1. Kort voor de pauze werd de marge verdubbeld. Doelman Robin van Schieveen kreeg een kopbal niet onder controle, waardoor Donny Martensen van dichtbij kon intikken.

Na rust beet AZ 2000 feller van zich af. Bryan van Schooten scoorde de aansluitende treffer, maar verder kwam de thuisploeg niet. Door de nederlaag gaat Zelos over AZ 2000 heen op de ranglijst. De Arnhemmers staan nu op de elfde plek. De nummers twaalf en dertien spelen straks nacompetitie. De voorsprong op SVP en Uni bedraagt respectievelijk acht en negen punten. SVP heeft echter drie duels minder afgewerkt en Uni één. Baltus zat met het nodige chagrijn achter een biertje. ,,We hadden vandaag een grote slag kunnen slaan, maar die kans hebben we laten lopen.”