Datum

25 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

ARNHEM - SC Oranje won zaterdagmiddag de Arnhemse stadsderby (3A) tegen AZ 2000 met 4-1. De zege kwam minder eenvoudig tot stand dan de uitslag doet vermoeden.
Pas in de laatste minuten van de uiterst sportieve derby kon het bezoekende Oranje het verschil maken op het sportpark Drielse Dijk. Twee treffers in de slotfase van Alexander Prent en eentje van invaller Marvin Duurtsema zorgden voor een geflatteerde 1-4 eindstand.

Dat de score zo hoog opliep was zuur voor thuisploeg AZ 2000, dat halverwege de tweede helft op voorsprong was gekomen door Christiaan Batista. Dat was niet eens onverdiend, want de hekkensluiter van de derde klasse A was gelijkwaardig aan de titelkandidaat. Gedwongen door de achterstand schakelde SC Oranje na de achterstand een tandje bij.

De gelijkmaker liet vervolgens niet lang op zich wachten. De snelle buitenspeler Orveo Ubbergen bediende met een afgemeten lage voorzet bij de tweede paal Michel Hieltjes, en de 1-1 was een feit. SC Oranje wilde meer terwijl AZ 2000 teveel achteruit liep en tevreden leek met de 1-1.

SC Oranje coach Carel van der Velden haalde de vrijwel onzichtbare Bryan van Schooten naar de kant ten faveure van Marvin Duurtsema, en schoof middenvelder Alexander Prent door naar de spits. De wissel en omzetting sorteerden effect. Prent schoot in de 80e minuut de 1-2 hard binnen, en maakte in de slotminuut met een schitterende boogbal ook de 1-3. Ver in blessuretijd scoorde invaller Duurtsema ook nog de 1-4, toen de wedstrijd al lang en breed beslist was.

De zege voor SC Oranje kreeg naderhand nog meer waarde door de verrassende thuisnederlaag van Redichem tegen SVP, waardoor de Arnhemmers weer koploper zijn van de derde klasse A. AZ 2000 blijft met slechts drie punten uit negen wedstrijden hekkensluiter.
Bron: DG.nl